Събития > Състезание по стълби #БезОтпадъци 2022

Състезание по стълби #БезОтпадъци 2022

Състезание по стълби #БезОтпадъци 2022

Варна отново ще бъде част от международната инициатива „Ден без асансьори“, към кампанията NowWeMove координирана от International Sport and Culture Assocition.
Ние от Пауър Джъмп решихме да продължим инициативата от миналата година и да организираме събитието на емблематичните и красиви стълби, водещи към плаж „Галата“. За целта запазваме напълно формата и регламента на състезанието, което ще провокира участниците да съчетаят добра спортна форма, издръжливост и правилно разпределение на силите, за да могат да се справят максимално успешно, като междувременно почистят стълбите от дребни отпадъци.
Целта на състезанието е да провокира повече варненци да оценят красиви места, каквито са стълбите до плаж „Галата“, като прекрасни градски пространства за физическа активност, които им предоставят чудесна възможност да останат здрави и във форма, възползвайки се от наличната инфраструктура. Затова използвайки средата, те трябва да се погрижат за нея, за да бъде тя по-чиста и красива.
РЕГЛАМЕНТ:
Всеки желаещ да се включи, трябва предварително да се регистрира за участие в електронната форма за регистрация на следния линк:
https://forms.gle/i2ExDemi9vpvFHVR9
Самото състезание ще се проведе на 27 април 2022, сряда, между 13:00 и 19:00 ч. Всички регистрирали се участници ще получат напомнящ имейл за събитието. Всеки регистрирал се участник може да дойде в удобно за него време в посочения времеви диапазон и да изпълни изискванията на състезанието.
Състезанието ще има две точки на регистрация. Първата точка е началото на стълбите, водещи към плаж „Галата“, а втората – техният край долу на плажа. Самото състезание ще се проведе на два етапа:
- СЛИЗАНЕ – при пристигането си всеки участник ще получи хартиен плик и ръкавици. Неговата задача по време на първи етап ще бъде да слезе по стълбите до плажа, като по пътя напълни предоставения му плик с дребни отпадъци, изхвърлени по стълбите и около тях. При пристигането си на плажа, участникът трябва да покаже напълнения плик като доказателство, че покрил изискванията на първи етап.
- КАЧВАНЕ – при подаване на сигнал от страна на организаторите, участникът трябва да изкачи стълбите за максимално кратко време, като носи със себе си пълния плик с отпадъци. При пристигане в горната част на стълбите, неговото време ще бъде засечено и регистрирано.

НАГРАДЕН ФОНД:
Победител е участникът, изкачил стълбите за най-кратко време, при коректно изпълнение на първи етап на състезанието. Предвиденият награден фонд от страна на организаторите – сдружение „Пауър Джъмп“, е под формата на ваучери за спортни стоки.
Първо място – ваучер за 100 лв.
Второ място – ваучер за 50 лв.
Трето място – поощрителна награда
Всички участници ще получат сертификат за участие в събитието.

Събитието се организира за втора поредна година от варненската организация „Пауър Джъмп“ като част от дългогодишната платформа _Място България на сдружение БГ Бъди активен, по проект „Партньорство за чиста и красива България“, реализиран с подкрепата на Кока Кола.