Събития > Генерация 15

Генерация 15

Генерация 15

Генерация е младежка неформална организация, която за трета поредна година предприема инициативата за обобщаване, популяризиране и разпространяване на успешни младежки дейности в град Варна.

Всичко започва през 2013г. Екип от млади, амбициозни и креативни доброволци поемат инициативата да представят добре сършената работа на младежи и младежки организации в рамките на изминалата календарна година. Събитието Генерация събира под един покрив представители от различни сфери на познание и действие, предлагайки им възможността да споделят/ обменят опит и впечатления.

Пътуващата изложба на Генерация ‘13 посети 13 различни обществени локации и представи работата на 13 участници чрез снимков и информативен материал. Успешното дебютиране на проекта бе предпоставка за повторното му реализиране през следващата 2014г, когато изложбата отрази дейността на 14 организации и я изложи на 14 места.

През 2015г. екипът на Генерация работи върху утвърждаването на инициативата като ежегодна традиция. И тази година Генерация ‘15 ще бъде форум на младежката дейност в град Варна. Ще бъдат отличени 15 младежи или младежки организации, изтъкнали се през годината, а работата им ще бъде включена в едноименната изложба, която ще посети 15 локации. Фестивалният и Конгресен Център ще отвори вратите си за събитието на 18 декември. За доброто настроение на гостите ще бъде организиран коктейл с Дж. Сешън на местни музиканти, а успоредно със събитието ще се проведе и коледният концерт на балет Електра. Основната цел на Генерация ‘15 да помогне за разпространяването на информация за различните успешните проекти и инициативи с идеята да се скъси разстоянието между младежи и организации. Генерация работи в подкрепа на Варна 2017.