Събития > 28 Април Ден Без Асаньори

28 Април Ден Без Асаньори

28 Април  Ден Без Асаньори

Варна се включва в международната инициатива „Ден без асансьори“, част от кампанията NowWeMove на Международната асоциация за спорт и култура (International Sports & Culture Association ISCA).

Събитието ще се проведе под формата на състезание на любимите на много варненци стълби, които водят към красивия плаж „Галата“. Нестандартното събитие поставя участниците пред необходимостта да съчетаят добра спортна форма, издръжливост и правилно разпределение на силите, за да могат да се справят максимално успешно, като междувременно се грижат за средата, почиствайки я.

Целта на състезанието е да провокира повече хора да използват градската среда по нов начин, който им помага да останат здрави и във форма, въпреки изолацията, възползвайки се от наличната инфраструктура. Затова използвайки средата, те трябва да се погрижат за нея, за да бъде тя по-чиста и красива.

РЕГЛАМЕНТ:
Всеки желаещ да се включи, трябва предварително да се регистрира за участие в електронната форма за регистрация на следния линк:
https://forms.gle/5MZ6N9RngiyfohUx7

Самото състезание ще се проведе на 28 април 2021, сряда, между 13:00 и 18:00 ч. Всички регистрирали се участници ще получат напомнящ имейл за събитието. Всеки регистрирал се участник може да дойде в удобно за него време в посочения времеви диапазон и да изпълни изискванията на състезанието.

Състезанието ще има две точки на регистрация. Първата точка е началото на стълбите, водещи към плаж „Галата“, а втората – техният край долу на плажа. Самото състезание ще се проведе на два етапа:
- СЛИЗАНЕ – при пристигането си всеки участник ще получи хартиен плик и ръкавици. Неговата задача по време на първи етап ще бъде да слезе по стълбите до плажа като по пътя напълни предоставения му плик с дребни отпадъци, изхвърлени по стълбите и около тях. При пристигането си на плажа, участникът трябва да покаже напълнения плик като доказателство.
- КАЧВАНЕ – при подаване на сигнал от страна на организаторите, участникът трябва да изкачи стълбите за максимално кратко време, като носи със себе си пълния плик с отпадъци. При пристигане в горната част на стълбите, неговото време засечено и регистрирано.

НАГРАДЕН ФОНД:
Победител е участникът, изкачил стълбите за най-кратко време, при коректно изпълнение на първи етап на състезанието. Предвиденият награден фонд от страна на организаторите – сдружение „Пауър Джъмп“, е под формата на ваучери за спортни стоки.
Първо място – ваучер за 100 лв.
Второ място – ваучер за 70 лв.
Трето място – ваучер за 40 лв.

Всички участници ще получат сертификат за участие в събитието, а организаторите са предвидили и допълнителни поощрителни награди.

Събитието е организирано от варненската организация Пауър Джъмп като част от дългогодишната платформа _Място България на сдружение БГ Бъди активен, по проект „Партньорство за чиста и красива България“, реализиран с подкрепата на Кока Кола. Местен партньор по проекта за град Варна е Еко Партнърс АД.