Събития > Поход #БезОтпадъци "Да почистим Перчемлията"

Поход #БезОтпадъци "Да почистим Перчемлията"

Поход #БезОтпадъци "Да почистим Перчемлията"

Всички, които обичат движението знаят, че няма нищо по-хубаво от движение навън! А още по-хубаво е, когато това се случва сред чиста, красива и добре поддържана среда!
От 31 май до 06 юни 2021 г. отбелязваме MOVE Week – Седмицата на физическата активност и спорта. Ние от Пауър Джъмп сме решили да дадем начало на тази седмица, подобрявайки средата на едно пространство, в което обичаме да се раздвижваме редовно – местност Перчемлията. И тъй като Перчемлията се намира точно над Аладжа манастир и природен парк Златни пясъци, които дават пространство за отдих на много варненци, ви приканваме да се включите и в тяхното почистване, за да ги направим чисти, приветливи и приятни места за всички ни през предстоящото лято.
На 30 май, неделя, между 10:00 и 14:00 ч. елате да се раздвижите с нашия Поход #БезОтпадъци, комбинирайки полезното с приятното – разходка сред природата, почиствайки местност Перчемлията и района около Аладжа манастир.
Благодарение на партньорите ни от Еко-Партнърс сме осигурили чували и ръкавици за желаещите да се включат. От страна на Община Варна и Община Аксаково ще имаме осигурено извозване на събраните отпадъци. Ще има обособени два пункта за раздаване на консумативи на място:
• Паркинг на информационен център до чешмата на Аладжа манастир (Дървената къща)
• Началото на местност Перчемлията – пресечна точка на ул. Сатурн и ул. Касиопея
От страна на Община Варна ще има позиционирани големи съдове за извозване на събраните отпадъци и едрогабаритни битови отпадъци от местните жители, които ще са позиционирани на:
• Задният вход на Аладжа манастир
• Началото на местност Перчемлията – пресечна точка на ул. Сатурн и ул. Касиопея
От страна на Община Аксаково съдове ще бъдат поставени в аксаковската страна на местност Перчемлията (Черноморска панорама).
Държавно горско стопанство - Варна ще се включат в почистването с екип от добрбоволци и консумативи. Природен парк "Златни пясъци" партнират с разпространение на информацията сред доброволчески групи и привличане на съмишленици за почистване на териториите на Перчемлията и на природния парк в района на Аладжа манастир.
Инициативата е част от дейностите ни по проект „Партньорство за чиста и красива България“ към националната платформа _Място България на сдружение БГ Бъди Активен, с подкрепата на фондация Кока Кола.