Събития > На 5 юни – Световният ден на околната среда

На 5 юни – Световният ден на околната среда

На 5 юни – Световният ден на околната среда

Тази неделя не забравяйте, че сме ви подготвили специално, полезно и вълнуващо събитие.

На 5 юни – Световният ден на околната среда, Военноморският музей ви кани на откриването на детската изложба „За да има море и утре” и ви приканва да се включите в протичащата през целия ден „синя акция”. Започваме в 11:00 часа, когато ще разберем кои са най-добрите рисунки, посветени на каузата да бъдем по-отговорни към опазването на водите и моретата.

За да станете част от „синята акция” е необходимо да донесете използвани и непотребни пластмасови бутилки или кенчета, за които приятелите ни от  "Пауър Джъмп” са подготвили един много изгладнял шишеяд, придружен от кен преса, готова безмилостно да размазва метални кутии. Те заедно с ваша помощ ще смачкват бутилките и кенчетата, така че да заемат по-малко място и да улеснят процеса на възобновяване на суровините. Вредният за морето и околната среда отпадък ще бъде извозен и правилно рециклиран от хората, които са специалисти в тази дейност –  екипът на фирма „Елбимекс”, които предоставят и награди за малките художници. Още страхотни изненади за отличилите се малки творци, чиито произведения бяха селектирани от жури, с председател художникът Димо Миланов – ще бъдат осигурени от магазините за арт материали „Слънчоглед”, акционерно дружество "Поддържане чистотата на морските води" и нашите партньори от магазини „Фен зона“. 

Благодарение на рекламна агенция „Уеб идея” част от рисунките ще бъдат отпечатани на картички с информация за това как най-добре можем да се погрижим за отпадъците и превръщането им отново в използваеми суровини. Тези картички участниците в „синята акция” ще могат да получат, като ги разменят с донесените от тях пластмасови бутилки и кенчета.

Очакваме ви, за да напомним на всички, че опазването на околната среда е наша грижа и положителната промяна зависи от нас – не е трудно, а е толкова важно и нека заедно покажем, че можем да го направим интересно и забавно! 

#ИскамДаСъмПолезен #Място #PowerJump