Събития > Събития #БезОтпадъци DENTAPRIME RUNCITY

Събития #БезОтпадъци DENTAPRIME RUNCITY

Събития #БезОтпадъци DENTAPRIME RUNCITY

Събития #БезОтпадъци е инициатива, която BG Бъди активен стартира през 2019 година и благодарение на нашето партньорство в дългосрочната програма _Място България все повече набира сила във Варна и региона.

В края на месец май 2022-ра година събитието DENTAPRIME RUNCITY в град Варна ще премине под мотото Спорт #БезОтпадъци.

По време на събитието посетители и участници ще имат възможността да изхвърлят разделно всички бутилки от консумирани напитки в специални жълти инсталации -"Шишеяди" , които в последствие ще бъдат предадени за рециклиране.

На място ще има информационни материали, както и доброволци на сдружение PowerJump, които да ви насочат към лесни и правилни стъпки за разделно събиране и рециклиране.

Събирайки разделно отпадъците по време на значими спортни събития, DENTAPRIME RUNCITY става част от националната кампания за насърчаване на разделното събиране "Искам да съм полезен… Рециклирай ме!"

повече за кампанията

“Искам да съм полезен… Рециклирай ме!” е кампания част от проект “Партньорство за красива и чиста България” и дългосрочната програма _Място България на сдружение БГ Бъди активен, финансирана от Фондация Кока Кола, която се провежда вече три поредни години и обединява малки и големи зад каузата за събиране разделно на опаковките. Целта на кампанията е да повиши нивата на разделно събиране и рециклиране на отпадъците. Тази година сме поставили за цел, чрез различните дейности във всички населени места-партньори, да се съберат 20 000 кг пластмасови отпадъци. Повече информация за кампанията има ТУК#ПромянатаВъзможна #БезОтпадъци #DENTAPRIMERUNCITY